Vremenski uvjeti Vremenski uvjeti Vremenski uvjeti

 

Klima

Prostor Jadranske obale ima mediteransku klimu čija su glavna obilježja suha i topla ljeta, te vlažne i blage zime. Najtopliji mjesec je srpanj, najhladniji siječanj dok je insolacija prosječnih 2600 sati godišnje, sa naglaskom na srednjejadranskim otocima. Tako će ljetne temperature u srpnju iznositi 34˚C na sjevernom Jadranu, dok će se na južnom popeti i do 38˚C. Najhladnije temperature izmjerene zimi na sjevernom Jadranu bile su -16˚C, dok na južnom nisu prelezile -6˚C. Globalno zatopljenje u posljednjih 5 godina pomiče granicu prosječnih temperatura na više.

 

Vjetrovi

Najčešći vjetrovi na Jadranu su bura (NNE do ENE) i jugo (ESE do SSE) koji prevladavaju u jesenskim i zimskim mjesecima te maestral (WNW do NW) koji prevladava ljeti. Osim njih, pušu i vjetrovi iz smjera S(oštro), SW(lebić, garbin), W(pulenat), N do NW (tramontana),
E (levanat), te vjetrovi obalne cirkulacije (burin i zmorac).

 

Temperatura mora

Jadransko more pripada grupi toplijih mora sa izraženom godišnjom promjenom površinske temperature mora. Prosječna godišnja temperatura je 11˚C, maksimalne temperature su u srpnju i kolovozu, a minimalne u veljači. Tako je najniža zimska površinska temperatura mora oko 7˚C, a rijetko može pasti i niže. U proljeće temperatura raste i dostiže oko 18˚C, dok se ljeti penje na 22˚C-25˚C, a na južnom Jadranu i do 27˚C. Najniže temperature mora su na ušćima rijeka ili podvodnim izvorima slatke vode.

Miramo flota

Miramo flota
Flota broji ukupno 6 brodova smještenih u charter bazi ACI Split koji su uglavnom u vlasništvu tvrtke.
saznaj više

Cjenik - sezona 2020

Cjenik - sezona 2020
Ovdje možete pronaći naš cjenik sa uvijek pristupačnim cijenama. Sva dodatna plaćanja istaknuta su ispod cjenika, nema skrivenih troškova!
saznaj više

Rani booking 2020

Rani booking 2020
Ne zaboravite provjeriti naše atraktivne posebne ponude!
saznaj više